Saturday, October 23, 2010

sehari di segamat bersama achuk!!!!

ye di sini sy ingin memanjat kesyukuran kerana selamat sampai di segamat...huhuh...hari nie outing dgn chuk...naik mto kesayangan sy!!!hehehe...chuk xde helmet dia pnya pjm la abg mat benteng pnya helmet kan..hahhahaa...lepas tu kami pun bertolak...pnya la malu kn smpi helmet tu kt owg mskkn dlm beg kot..hahahaha...sampi di segamat sy terus ke mcd menikmati black pepper yg bru kat iklan tu..pantang je nmpk iklan mcd yg baru kn...hahahhaa...lepas tu achuk ajak karok kat port black tp xde mood plak..kt owg pn bercadang round2 town..main redah je..konon la nk explore tempat org...skali smpi nk ke pahang kaw..hamik kaw..nsb xmsk kuantan...

 kemudian kami bercadang nk makan gula kat dataran kan...skali sampai2 da kne usik dgn 'mat gam',,,huhuhu..peluk tgn chuk kuat2 tkt kowt,.hahahhaa..pas tu kami pn lepak la baik pnya kat dataran segamat..xde owg pn time tu...skali tu ada bdk2 siap bertatoo bdn nye tgh pasang khemah..gerun gle..mana xnya dia jerit2 kt kt owg..kt owg pn wat derk je ah kn...ingt xde pape pn...skali dia owg sume menuju kat kt owg nie..perhh tkt la kan..dgn bdn tatoo xpki bju..ada la dlm 10 owg..siyes tkt..tp mke pretend je ahh cool kn...skali dia owg pau kt owg gula2...xkn la xbg plak..bg la..diaowg pn lepak la dgn kt owg...

 minute pertama perbualan rancak ok je ah sume...dia tnya kt owg ddk mane la apa la..bju basuh pki apa la..skali dia owg pn ckp yg hujung tu bos kt owg...ok fine...skali bos dia owg pn dtg..taiko habis la...dgn rmbt mcm hapa...pas tu da mcm ketua kongsi gelap kaw..siyes tkt bapak gle babi time tu..mane xnye dia owgsume je conquer tmpt tu..kt owg berdua je kot...skli tu bos dia tnya

bos:kaw owg mabuk??
sy:x
bos:amk batu??
sy:x
bos:kaw layan puting??
sy:hah puting??blurr japp...apa tu??

hah mula la da ckp kotor nie kn..nie la yg xske kn!!!!!!!!!!!!!!!!!ehhhhh sy pn duk pkir la mcm ne la cara nye nk blah dr situ kan..pkir pnya pkir dpt la idea kn...pas tu dia owg mcm xbg blik...suo tinggal kn no fon la apa la..eee xske tol!!!pape je ah!!!

lepas tu kt owg pn pi la lepak kat satu warong nie..main redah je kan..pun da nk sesat smpi ke kuantan..hahahaha...balik dekat nk hujan...skali nie hujan gak akhrinya kat gemereh...perhh siyes xnmpk jln...mmg petir sambung menyambung la kan!!!siyes laaa tkt nk mati...da msk simpang dkt kubur cina tu lg xpyh ckp mmg kilat depan muka je la memancar2...perhh...mgucap je sepanjang jalan..baru nk ingat allah kn time ssh..dain dain...hati gembira smpi je pintu gerbang uitm nie...skali tu bwk la laju bapak nk elak ujan nie...skali tu siyes sy dan achuk mmg nmpk angn puting beliung kot..dia terbangkan daun2...tp xleh wat pe xsempat elak nk xnk langgar gak..sumpah terasa gle angin tu...mto bergegar kot...kepala tertolak ke tepi..siyes mcm nk terbang time tu...

  selamat je sampai kat post pak uk hati gembira..xsudah2 ucap alhamdulilah...kt owg kelam kabut nk balik bilik...nk elak ujan...kt owg pn pi la benteng nk pulang kan helmet skali tu achuk da pehal balik tu dia termasuk dlm parit depan benteng..mak aii malu la sial...hahahahahahaha...mcm la kan bru dtg benteng tu..parit pn da xnmpk kn!!!!!!!!!!hahahahahahhaha





di sini sy ingin tekankan sy sgt gembira hari nie..da bersyukur kepada allah..ingatlah allah sentiasa xkira kt dlm senang atau susah..jgn berat mengucapkan alhamdulilah...ucap lah alhamdulilah syukur kt kepada allah...

1 comment:

  1. lawak la cite korg ni..rsenye bole bwt buku ni..ahaa~

    ReplyDelete